Την Δευτέρα, 29/9, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του έργου “Σχολείο χωρίς Στερεότυπα- Όλες δυνατές, όλοι ίσοι”, ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και δικτύωσης εκπαιδευτικών, από την Α’βάθμια και τη Β’βάθμια εκπαίδευση, συμβούλων καθηγητών/τριων ΣΕΠ, που θέλουν να γνωρίσουν νέους τρόπους να φέρουν την έμφυλη ισότητα πιο κοντά στις τάξεις τους και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος μας είναι να ανοίξουμε μια δημιουργική συζήτηση με ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, γύρω από το φύλο, την ενδυνάμωση κοριτσιών και αγοριών και τον επαγγελματικό προσανατολισμό χωρίς στερεότυπα.

Κατά τη διάρκεια της online εκδήλωσης, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για τα θέματα της έμφυλης ισότητας στο σχολείο με την Βίλμα Μενίκη, Εκπαιδευτικό & Filmmaker, τον Κωστή Παπαϊωάννου, Εκπαιδευτικό & Διευθύνων της πρωτοβουλίας “ΣΗΜΕΙΟ” και τη Διάνα Βουτυράκου, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό & Instructor Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Επιπλέον, παρουσίασαμε τους βασικούς στόχους του προγράμματος σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου, την Openous και την Sociality, και συζητήσαμε τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς που έχουμε σχετικά με τις αλλαγές που χρειάζεται να επιτευχθούν!

Σε περίπτωση που δεν καταφέρατε να είστε μαζί μας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση εδώ!

«Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow)».