Το Κέντρο Διοτίμα προσκαλεί εκπαιδευτικούς (τυπικής και μη τυπικής) πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε διαδικτυακό κύκλο επιμόρφωσης σχετικά με την ισότητα και την έμφυλη βία.

Ο επιμορφωτικός κύκλος θα έχει διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα και οι θεματικές θα αφορούν ζητήματα έμφυλων ρόλων, στερεοτύπων, κακοποίησης και έμφυλων δικαιωμάτων. Στόχος μας είναι οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να υποστηρίξουν μαθήτριες/ές που έχουν εμπειρίες έμφυλης βίας καθώς και να προάγουν την ισότητα των φύλων μέσα από τις εκπαιδευτικές δράσεις.

Θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom σε δύο συναντήσεις, την Τρίτη 20 και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Κάθε συνάντηση είναι αυτοτελής, ενθαρρύνεται όμως η παρακολούθηση και των δύο για την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού κύκλου.

Οι θεματικές που θα συζητηθούν σε κάθε ένα από τα σεμινάρια είναι:

Τρίτη 20/09/2022, 15:00-20:00 – Φύλο, έμφυλες ταυτότητες, έμφυλη ρόλοι και το ζήτημα της ισότητας
Τρίτη 27/09/2022, 15:00-20:00 – Έμφυλη βία: Πρόληψη και αντιμετώπιση σε χώρους εκπαίδευσης

Όσες/όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής μέχρι και την Πέμπτη,15 Σεπτεμβρίου 2022.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Τα άτομα που θα συμμετέχουν θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση που οι θέσεις συμπληρωθούν νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενες/οι θα ενημερωθούν με επόμενη ανακοίνωση.

**Οι συμμετέχοντες/ουσες χρειάζεται να έχουν υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο που να υποστηρίζει την εφαρμογή zoom, δυνατότητα χρήσης κάμερας και μικροφώνου και σταθερή σύνδεση ίντερνετ. Το link για το σεμινάριο θα σταλεί σε όσα άτομα επιλεγούν τουλάχιστον 3 ημερολογιακές μέρες πριν την επιμόρφωση

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο [email protected] ή να καλέσετε στο 6998149977, σε ώρες γραφείου (10:00-17:00).