Ο πρώτος κύκλος του Σχολείου χωρίς Στερεότυπα τελείωσε και την Πέμπτη 9/6 συζητήσαμε για όλα όσα μάθαμε καθ’ όλη την πορεία του, καθώς και για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε και να ενισχύσουμε τη δημιουργική συζήτηση που ανοίξαμε με τη σχολική κοινότητα, γύρω από το φύλο, την ενδυνάμωση κοριτσιών και αγοριών και τον επαγγελματικό προσανατολισμό χωρίς στερεότυπα.

Στην συζήτηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στις δράσεις του έργου και μίλησαν για την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και πώς θα την αξιοποιήσουν από εδώ και στο εξής, ενώ εμείς μοιραστήκαμε πληροφορίες για τα επόμενα βήματα του έργου.

Το έργο “Σχολείο χωρίς στερεότυπα – Όλες δυνατές, όλοι ίσοι” υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Women On Top και εταίρους την Sociality και την Openous.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και ήταν μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στόχευε στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση εδώ: