Εκπαιδεύονται διαφορετικά τα αγόρια από τα κορίτσια; Πώς μπορεί η εκπαίδευση να είναι πιο συμπεριληπτική; Και τι γίνεται μετά το σχολείο;
Έχουν άντρες και γυναίκες τις ίδιες ευκαιρίες να σπουδάσουν και να εργαστούν στο αντικείμενό τους; Θα έχουν ίση αμοιβή; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που οι #Epikindynes, στο ένατο επεισόδιο της σειράς, καλούνται να εξετάσουν στην προσπάθεια τους να οραματιστούν ένα πιο συμπεριληπτικό εκπαιδευτικό σύστημα. Δείτε το συγκεκριμένο επεισόδιο, αλλά και όποιο άλλο δεν έχετε καταφέρει να δείτε, εδώ!
Οι «Επικίνδυνες», ήρθαν να μιλήσουν για τις έμφυλες ανισότητες και τη θέση των γυναικών στην Ελλάδα σήμερα. Μια εκπομπή σε σκηνοθεσία της Γεύης Δημητρακοπούλου, αρχισυνταξία της Σοφίας Ευτυχιάδου και της Άννας Ρούτση και εκτέλεση παραγωγής της ελc productions.
Στην παρουσίαση τρεις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ενεργά σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη, αναλαμβάνοντας σε κάθε επεισόδιο να συντονίσουν μια διαφορετική συζήτηση γύρω από ζητήματα που σχετίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα, τον σεξισμό και την έμφυλη βία.
«Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow)».